Cevapsız iletiler | Aktif konular Sistem saati: 23 Şub 2012, 06:31

Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 

tasmayla ilgili yardım

Yazar Mesaj Facebook Twitter Orkut Digg MySpace Delicious Technorati
Kullanıcı avatarı

Resimler: 0
İleti tasmayla ilgili yardım
arkadaşlar 1 yaşındaki köpeğime şu dikenli eğitim tasmasından kullanıyorum. onada gezdirme kayışı takıp gizdiriyordum. fakat bu kayış metalle sıkıştırma oldugundan bazen korkuyordum acaba gezerken açılır yada geçirme yerinden çıkar mı diye. geçen gün de gezdirirken geçirme yerinden çıkmış bi baktım kurtuldu gidiyo köpek. seslendim filan geri döndü neyseki. dün gece de baktım o kayış kopmuş sanırım ısıra ısıra kopardı. pascal hem insanlara hemde hayvanlara yanımıza yaklaştıklarında aşırı saldırma huyu var. tek başına büyüdü. yanımıza yaklaşan herşeyi tehlike olarak algılıyor. hatta evimizin önünden geçen olduğunda bile onlara pencereden bakıp dönüp benden komut bekliyo. bir kerede eşim dışarıda başka köpekleri kovarken pencereden uçtu atladı dışarıya.
bu köpek için en uygun tasma hangisidir bugün çıkıp almam gerekli. en sağlam tasmayı kullanmam şart güvenlik için. dişleriyle koparamıcağı bişey olması için zincir mi kullansam diyorum. nasıl olur?
birde ağızlık alıcam köpeğime bez ağızlık mı plastik olan mı yoksa deri olan mı sağlam ve kullanışlı olur.
uzun oldu biraz ama cevaplar için şimdiden teşekkürler.

27 Oca 2012, 11:13
Profile bak
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Resimler: 1
İleti Re: tasmayla ilgili yardım
Dikenli eğitim tasması da, ki pinch denir, maalesef açılabiliyor. Benim ufaklığın yolda çekiştirmesi veya atak yapma huyu yoktur, sakin sakin yürürken birden tasma açıldı. O zamandan beri de o pinchle çıktığımızda ekstradan ince zincir de takıyorum ki çift tasma olsun, pinch açılırsa en azından eve dönebilelim :))
Diğer pinch açılandan daha eski ama hiç açılmadı.

Bunun dışında atak yaparken vs tasmayı açan köpekler var.

Kayış konusunda da ben normal gezilerimizde çok kısa kayış kullanıyorum, sahil vs gezilerimizde uzun kayış. İkisiyle de problem yaşamadım.
Kayışları anlatmaktansa göstermek daha rahat olacak :)
Bu kısa kayışımız
Resim

Bu uzun kayışımız
Resim

Resim

Eğer köpeğin ulaşabileceği bir yerde bırakmazsanız kemirme durumu olmaz. Zincirler bana pek güven vermiyor, kırılabilir diye düşünüyorum ama pek zincir kullanmadığım için kesin bir şey de söyleyemem.

Ağızlık konusunda, bez ağızlıklar köpek için daha rahat ama daha güvensiz. Plastik ağızlıklar biraz daha rahatsız ama bence daha güvenli.
Eğer benim gibi formalite icabı değil köpeğinizi ve çevreyi düşünerek takıyorsanız plastik tercih etmenizi öneririm. Ayrıca yanılmıyorsam İzmir'deydiniz ve o sıcaklarda plastik ağızlık, ağzını az da olsa açmasına imkan vereceği için daha rahat olabilir, Itır bu konuda daha net bir şey söyleyebilir. Ama sıcaklarda ağızlık takarken dikkatli olun.

Lütfen forum kurallarını okuduğunuzdan emin olun.
FORUM KURALLARI

Lütfen forumda yeni başlık açmadan önce ARAMA yapın.

27 Oca 2012, 11:56
Profile bak Kişisel albüm
Kullanıcı avatarı

öncelikle tşk ederim cevapladığınız için. işte resimdeki mavi olanın kırmızıydı bendeki ama koparmış onu dün gece salonda gördüm :(
evde kopardıysa evin yanına kısa süredi zincirle bağlıyorum onunla direğe, ozaman haydi haydi koparır... kalın zincir mi kullansam ne yapsam yada sizin gibi zincir ve o kayışla birliktemi bağlasam... hiç güvenmiyorum buna. geçen gün bakkala gittik birlikte yanımızdan geçen 2 kişinin kolunu tuttu, zarar vermedi ama hala mont borcum var çocuğa :) ne havlıyo ne başka bişey sakince direk tutuyo :)

27 Oca 2012, 12:02
Profile bak
Kullanıcı avatarı

yok hayır formalite icabı takmıcam ağızlığa gezerken gerçekten ihtiyacımız var... o yüzden kullanışlı ve sağlam bişeye ihtiyacımız var. hayır diyince ben duruyo yapmıyo ama ben farkedene kadar direk tutuyo zaten

27 Oca 2012, 12:05
Profile bak
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Resimler: 1
Mesajı gönderdim sanıyordum göndermemişim :(

Ben zinciri kayış olarak kullanmıyorum, boyun tasması olarak kullanıyorum. Kayış olarak zincir hiç kullanmadım. Kayış olarak sadece fotoğrafını eklediklerimi kullanıyorum.
Eğer köpeğiniz kayışı koparabilecek bir köpekse çift kayış gezmeniz daha sağlam olur.

Bez ağızlıklar daha kolay açılabiliyor. Alttan/üstten cırt cırtlı oluyor çünkü.

Lütfen forum kurallarını okuduğunuzdan emin olun.
FORUM KURALLARI

Lütfen forumda yeni başlık açmadan önce ARAMA yapın.

27 Oca 2012, 12:56
İzmir'li
Kullanıcı avatarı

Resimler: 6
Yanlış anlamayın ama kimseye zarar gelmesini istemiyorsanız çilbirler köpek zinciri kullanmanızı tavsiye edeceğim. Aynı sitede besi zincirleride var ,onlardanda bakabilirsiniz. Oldukça sağlam.http://www.zinsanzincir.com/tr/urun16/C ... nciri.html
Alınabilecek yada görebileceğiniz yer olarakta Çamdibi , Kamil Tunca Bulvarı ,Altın Akvaryum Petshopta bu tarz zincirler mevcut... Benim köpeğimde bu tarz bir sorun olmadığı halde ben bir tane sağlamlarından aldım. Ön bahçeye bağladığım zaman ,ne olur ne olmaz diye bu zincir ile bağlıyorum. Sonunda pişman olmayı hiç sevmediğim için önlemi önceden almayı doğru buluyorum.
Aynı yerde ağızlık çeşitlerinide görme şansınız var. Benim beğendiğim ağızlıklar.
Resim
Uploaded with ImageShack.us
Resim
Bu da piyasada çok kolay bulabileceğiniz plastik ağızlıklardan, köpek için de rahat.
Resim

28 Oca 2012, 02:06
Kullanıcı avatarı

peki çok tşk ederim. bu hafta kamil tuncadan gidip bakıcam. pitbull çok besleyen var orda aslında en sağlam zincirler ordadır haklısınız.

28 Oca 2012, 04:35
Profile bak
İzmir'li
Kullanıcı avatarı

Evet Pitbull' un fazlaca olduğu semtlerden, büyük bir petshop, mutlaka size uygun birşey bulursunuz diye tahmin ediyorum.

28 Oca 2012, 05:09
Kullanıcı avatarı

aslında ilk bize geldiğinde çilbirden vardı üstünde onu kullandık memnundukta sonra eğitime gidince eğitim tasması ve kayışı takmışlar, bizim çilbirimiz kayboldu. yine ondan alayım en iisi. ağızlıklardanda şu metal olana bayıldım. eğer kullanımı rahatsa ondan alıcam kesinlikle... yardımlarınız için çok sağolun.

28 Oca 2012, 05:16
Profile bak
İzmir'li
Kullanıcı avatarı

Sizde sağolun, yardımımız dokunduysa ne mutlu :)

28 Oca 2012, 06:16
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz   [ 10 ileti ]