Re: tasmayla ilgili yardım
Dikenli eğitim tasması da, ki pinch denir, maalesef açılabiliyor. Benim ufaklığın yolda çekiştirmesi veya atak yapma huyu yoktur, sakin sakin yürürken birden tasma açıldı. O zamandan beri de o pinchle çıktığımızda ekstradan ince zincir de takıyorum ki çift tasma olsun, pinch açılırsa en azından eve dönebilelim :))
Diğer pinch açılandan daha eski ama hiç açılmadı.
Bunun dışında atak yaparken vs tasmayı açan köpekler var.
Kayış konusunda da ben normal gezilerimizde çok kısa kayış kullanıyorum, sahil vs gezilerimizde uzun kayış. İkisiyle de problem yaşamadım.
Kayışları anlatmaktansa göstermek daha rahat olacak :)
Bu kısa kayışımız

Bu uzun kayışımız

Eğer köpeğin ulaşabileceği bir yerde bırakmazsanız kemirme durumu olmaz. Zincirler bana pek güven vermiyor, kırılabilir diye düşünüyorum ama pek zincir kullanmadığım için kesin bir şey de söyleyemem.
Ağızlık konusunda, bez ağızlıklar köpek için daha rahat ama daha güvensiz. Plastik ağızlıklar biraz daha rahatsız ama bence daha güvenli.
Eğer benim gibi formalite icabı değil köpeğinizi ve çevreyi düşünerek takıyorsanız plastik tercih etmenizi öneririm. Ayrıca yanılmıyorsam İzmir'deydiniz ve o sıcaklarda plastik ağızlık, ağzını az da olsa açmasına imkan vereceği için daha rahat olabilir, Itır bu konuda daha net bir şey söyleyebilir. Ama sıcaklarda ağızlık takarken dikkatli olun.