| Yazar |
|
günesdeniz
|
 Pascal
En son köpörk tarafından, 28 Oca 2012, 01:38 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
fotoğraflar düzeltildi
|
| 27 Oca 2012, 06:05 |
|
 |
|
yakamoz35
İzmir'li
Kayıt: 03 Mar 2011, 06:11 İleti: 3054 Resimler: 6 Konum: İZMİR
|
 Re: Pascal
Hepsi birbirinden güzel, maşallah... Yanlız yatakta yatarken hem eğitim tasması hemde kayışı var onu anlayamadım !!!
_________________ Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil .....................
|
| 28 Oca 2012, 01:19 |
|
 |
|
köpörk
Moderatör
Kayıt: 21 Eyl 2009, 22:58 İleti: 2254 Resimler: 1 Konum: İstanbul
|
Fotoğrafları düzelttim. Foruma linkleri eklerken [img] kodları arasına eklerseniz forumda görünür fotoğraflarınız. [img]fotoğraflinki[/img] şeklinde.
_________________ To the world, I am one person. To my Rottweiler, I am the world.

Lütfen forum kurallarını okuduğunuzdan emin olun. FORUM KURALLARI
Lütfen forumda yeni başlık açmadan önce ARAMA yapın.
|
| 28 Oca 2012, 01:39 |
|
 |
|
günesdeniz
|
geçen gün eşim evin önüne gelen köpekleri kendi evlerine gönderiyordu pascal bunu görünce eşim tehlikede sandı ve pencereden aşağı uçtu. sineklik filan kalmadı pencerede :) o yüzden eğitimden yeni geldiği zaman bir süre kayışını vs çıkarmadım. acil bi durumda müdahale edebilelim diye çünkü bir kerede bana saldırdı evde. ona sarılmıştım o yerde yatıyordu başını okşayarak sarılıyordum ona bir anda boğazıma saldırdı yaraladı biraz ama gerçekten saldırsa elinden asla kurtulamazdım diyorum o bana gözdağı verdi ama neden yaptığını hala anlayamadım. ondan öncesinde eşimle sarılmıştık onu mu kıskandı acaba? artık eğitim süreci devam ettiği için dikenli tasmasını hiç çıkarmıyorum gevşetiyorum kayışını çıkarıyorum sadece.
|
| 28 Oca 2012, 04:45 |
|
 |
|
yakamoz35
İzmir'li
|
Eğitim derken , eğitmen mi veriyor yoksa sizin verdiğiniz eğitimden mi bahsediyorsunuz ? Sahibine saldırması kabul edilir bir durum değil çünki !!!
_________________ Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil .....................
|
| 28 Oca 2012, 05:12 |
|
 |
|
günesdeniz
|
eğitmen verdi. çiftlikte kaldı 1 ay boyunca itaat eğitimi verdiler. bizimki bebekken gelmedi bize büyümüştü biz aldıgımızda 8 aylıktı. sonra 2 hafta kadar bizimle yaşadı aynı evde hiç saldırmadı... sonra eğitime verdim 1 ay orda kaldı almaya gittiğimizde koşa koşa geldi sarıldı bana. sözümü filan dinler gelir kendini sevdirir. ama işte geçen ne olduysa bilmiyorum ona sarılıp başını okşarken bir anda boğazıma saldırdı. çok korktum ceza verdim ona eve sokmadım 2 hafta kadar dışarıya bağladım. şimdi evde bizimle birlikte gayet rahat yaşıyo ama yinede güvenemiyorum. dikenli tasmasını çıkarmıyorum evde saldırırsa filan müdahale edebilelim diye. sanırım bunu izmirde sahibi dövüş köpeği gibi yetiştirmiş. o günleri unutsun diye bol bol seviyorum yürüyüşler yapıyoruz. zamanla sosyal bi köpek olur inş. daha geç değildir heralde 1 yaşında.
|
| 28 Oca 2012, 05:21 |
|
 |
|
günesdeniz
|
mesela oyun oynadığımız zamanlarda ısırmak istiyo hemen hayır diye bağırınca ben duruyo. alışkanlıklarını nasıl değiştiricez bilmiyorum. sanrım yazın başka bir çiftliğe eğitime yeniden göndericem. sosyalleşsin istiyorum.
|
| 28 Oca 2012, 05:23 |
|
 |
|
yakamoz35
İzmir'li
|
Pardon siz eşlerden hangisisiniz, bayan olan mı erkek olan mı ? Yani köpek erkek olduğuna göre sahiplerinden hangisini ısırdı diye merak ettim. ?
|
| 28 Oca 2012, 06:19 |
|
 |
|
günesdeniz
|
bayanım. eşime karşı böyle bi girişimi hiç olmadı. onun sözünü felaket dinliyor. hatta o kızdığı zaman öyle boynunu büküp oturuyo. gezmeye genellikle eşimle gidiyorlar. bunun bir etkisi varmıdır acaba? birde eşim bana sarılmıştı o gece kıskandı diyorum heralde. dün sabahta eşimi uyandırıcam gidip dürttüm hemen koştu aramıza girdi beni uzaklaştırdı resmen köpek... ne yapmalıyım
|
| 28 Oca 2012, 06:31 |
|
 |
|
ErtuğrulGazi
|
yakamoz35 yazdı: Hepsi birbirinden güzel, maşallah... Yanlız yatakta yatarken hem eğitim tasması hemde kayışı var onu anlayamadım !!! Tam üstüne bastın abi 
_________________ 1 TÜRK DÜNYAYA BEDEL...
|
| 28 Oca 2012, 12:43 |
|
 |
|
ErtuğrulGazi
|
Bu durumda herhalde eşinizi lider yerine görüyor ve onu sizden kıskanıyor.Eşinizin sözünü dinlemesi , onunla vakit geçirmesi bundan olabilir abla.Bu durumda biraz temkinli olun derim.Çünkü çok kıskanç hayvanlar sahibini kimseyle paylaşmak istemez.Çünkü sahibi onun herşeyidir.
|
| 28 Oca 2012, 12:54 |
|
 |
|
günesdeniz
|
evet artık köpeğin yanında yanyana gelmemeye özen gösteriyoruz. her ikimizde köpek yanımızdayken sadece onunla ilgileniyoruz gece olduğu zamanda onun hol de yatağı var oraya götürüyoruz ve yatıyo odamızında kapısını kapatıyoruz orda uyusun diye sorun yok şuan işte tek sorun sosyalleştirme, kendim başaramazsam tekrar eğitime göndericem...
|
| 28 Oca 2012, 13:40 |
|
 |
|
yakamoz35
İzmir'li
|
Aslında erkek köpek bayanı ,dişi köpekte genelde erkek sahibini kıskanır ama sizde değişik bir durum oluşmuş. Köpeğinizin biraz tavizkar olmaması buna zorlamış olabilir onu. Yinede sahiplerden birini ısırması özellikle evde beslenen bir köpek için hiç hoş bir davranış değil. Kesinlikle köpeğinizi itaat eğitimine gönderin. 1.ısırığı atan 2.de de hiç tereddüt etmez bence. Dikkatli olun...
|
| 29 Oca 2012, 00:11 |
|
 |
|
Diogenes
Amirler Amiri
|
lider kimse onda eksik var. köpek lider evde olmayınca kendini lider olarak görüyor. size atak yapması size yeniden yapacağı anlamına gelmez,bunun adı fear bite tır. hayvan durum hoşuna gitmeyince korkunca veya panik yapınca böyle ufak ısırıklar atıp durumu kendi lehine cevirmek ister. büyük ihtimalle sevme şeklinizdeki bir şey hoşuna gitmemiştir,veya zor bir vücut pozisyonunda sıkıştırmışsınızdır onu bilmeden,o da durumdan kurtulmak için böyle bişeye kalkışmıştır, bazı arkadaşların dediği gibi bir ısıran bir daha ısırır gibi bir durum söz konusu değil,fotoğraflardan gözüktüğü kadar gayet sevgi dolu yaklaşıyorsunuz ve hayvan çok mutlu,sadece severken biraz daha hayvanın vücut diline özen gösterin.
bizde hatunla sarılınca,öpüşünce erkek köpeğim bazen havlar bazen aramıza girer veya sarıldığımızda üstümüze atlar,bunlar "benide sev" "banada sarıl" "benimle de oyna" babındadır. kesinlikle bir saldırıyla sonuçlanacağını sanmıyorum,köpek sahibini ancak başka bir köpekten kıskanır,başka bir köpek kokusu bile duysa üstünüzde bir saat koklar sizi. ama eşinizden kıskanmaz.
liderin yapması gereken; ya siz bir aradayken yakınlaşmak istediğinizde onunda sizinle yakınlaşmasına izin vereceksiniz ve buna gerçekten izin verip onunla eğleneceksiniz yada siz yakınlaştığınızda verdiği tepkileri tolore etmeden onu uyarıp zamanla buna son vermesini bekleyeceksiniz,seçim sizin.
bir köpeğin ağzıyla sizi tutmaya çalışması illa "ısırmış" olması anlamına gelmez,belki o da sizi "tutmak" istemiştir,onların elleri yok :)
not: foruma sürekli giriyorum,ama konulara yazmıyorum,bir çok yanıltıcı cevap var,buna dayanamadım yazdım.
|
| 29 Oca 2012, 00:38 |
|
 |
|
ErtuğrulGazi
|
Diego kardeşim şu konuda sana katılmıyorum.'köpek sahibini köpekten kıskanır.'Bence bu yanlıştır.Hatta bir süs köpeği cinsi ailesinin küçük yaştaki bebeklerine ilgi göstermesinden bebeği öldürmüştür ve atladığınız bir şey daha var.Köpek sizide köpek olarak görüyor.Yani onun bakış açısından siz onun liderisiniz ve onun gibisiniz.
|
| 29 Oca 2012, 01:24 |
|
 |
|
günesdeniz
|
tşk ederim arkadaslar. şuan allaha şükür aramız çok iyi. söylediklerinizi yapmaya çalışıcam... herkese keyifli forumlar dilerim.
|
| 29 Oca 2012, 03:46 |
|
 |
|
Diogenes
Amirler Amiri
|
ErtuğrulGazi yazdı: Diego kardeşim şu konuda sana katılmıyorum.'köpek sahibini köpekten kıskanır.'Bence bu yanlıştır.Hatta bir süs köpeği cinsi ailesinin küçük yaştaki bebeklerine ilgi göstermesinden bebeği öldürmüştür ve atladığınız bir şey daha var.Köpek sizide köpek olarak görüyor.Yani onun bakış açısından siz onun liderisiniz ve onun gibisiniz. Diego kim ya?
|
| 29 Oca 2012, 08:36 |
|
|